Influenssarokote

Influenssarokote on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta

Rokote kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkamista, sillä vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin 2 viikkoa.

Medipulssilla on käytössä WHO:n suositusten mukainen nelivalenttinen influenssarokote VaxigripTetra. Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. Rokotteesta ei siis voi saada influenssaa.

Pistoksena annettavan rokotteen kokonaishinta on 22 €, sisältäen rokoteaineen ja pistoksen, eikä siihen lisätä toimistomaksua.

Varaa aika netissä tai soittamalla numeroon 050 323 3300.

Millainen sairaus influenssa on?

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus. Influenssan oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää. Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdukset ja mm. astman paheneminen. Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon levolla.

Miten voin suojautua influenssalta?

Influenssarokote on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokote kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua, mielellään loka-marraskuussa. Influenssarokote tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien influenssavirusten kannat vaihtelevat vuosittain.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos kuitenkin saat influenssan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Influenssalta voi myös välttyä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. Rokote ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.

Kenen kannattaa ottaa rokote?

Vakavalle influenssalle alttiita ovat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat lapset.

Nettiajanvarauksen polku influenssarokotteen ottamiseen:

Siirry ajanvaraukseen ja valitse: Yksityisasiakas -> rokotukset -> 10 min aika

Mitä jos jo varatun ajan joutuu perumaan tai siirtämään?

Voit siirtää tai perua veloituksetta ajanvarauksen viimeistään edellisenä päivänä kello 8–16 ja viikonloppuisin klo 10-16 puhelimitse numeroon 050 323 3300. Muutoin joudumme veloittamaan vastaanottokäynnin hinnan.