Medipulssi logo

Influenssakausi alkaa pian – suojaudu ajoissa!

Influenssarokotus on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta.

Rokote kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua, mielellään loka-marraskuussa. Saat meiltä rokotuksen nyt edullisesti, vain 38 eurolla. Hinta sisältää rokotteen ja sairaanhoitajan pistoksen, toimistomaksua emme peri.

Varaa siis aika pian itsellesi ja läheisellesi joko soittamalla meille p. 050 323 3300 tai varaamalla ajan verkosta. 

Millainen tauti influenssa on?

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus. Influenssan oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää.

Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus ja poskiontelotulehdukset. Se saattaa myös pahentaa astmaa.

Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon levolla.

Miten voin suojautua influenssalta?

Influenssarokotukset ovat tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokote tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien influenssavirusten kannat vaihtelevat vuosittain. Jos kuulut riskiryhmään, saat rokotteen ilmaiseksi oman asuinalueesi terveyskeskuksesta.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos kuitenkin saat influenssan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Influenssalta voi myös välttyä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. Rokote ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.

Kauden 2023–2024 influenssarokote

Kaudella 2023–2024 on käytössä nelivalenttinen influenssarokote VaxigripTetra. Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. Rokotteesta ei siis voi saada influenssaa.

Injektiona eli pistoksena annettavan rokotteen hinta on 38 €  (rokoteaine ja hoitajan palkkio). Toimistomaksua emme peri.

Varaathan aikasi pian!