Medipulssi logo

Todistukset ja -lausunnot

Jos tarvitset lääkärintodistuksen tai lausunnon nopeasti ja edullisesti, tule meille.  

Yleislääkärin vastaanotolta saat esimerkiksi ajokorttitodistukset, asevelvollisuuslain mukaiset lääkärintodistukset tai toimeentuloon liittyvät todistukset tai lausunnot. Tutustu lääkärintodistusten ja -lausuntojen hintoihin.  

 

 

Ajokorttitodistus

Kun haet ensimmäistä ajokorttilupaa (ryhmä 1) niin et yleensä tarvitse  ajokorttitodistusta, vaan voit itse vakuuttaa täyttäväsi  ajamista varten tarvittavat kriteerit.  Ryhmän 1 ajokorttilupa tarkoittaa henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton ja traktorin ajokortteja. 

Joissain tapauksissa hakijan tulee kuitenkin toimittaa lääkärinlausunto ajokyvystä. Lausuntoa varten yleislääkäri kiinnittää huomiota yleiseen terveydentilaan, kuten pitkäaikaisiin sairauksiin, lääkitykseen ja näön tarkkuuteen. Lisätietoja saat Traficomin sivuilta. (traficom.fi)

 

Miten valmistaudun iäkkään kuljettajan ajoterveystarkastukseen?

Iäkkään laajennettua ajoterveystodistusta varten sinun täytyy täyttää etukäteen esitietolomake (traficom.fi). Sen lisäksi saat laajennetun tarkastuksen esitieto-osan vastaanotoltamme, jonka voit täyttää ennen tarkastusta. 

Laajennetussa lääkärintarkastuksessa yleislääkärimme arvioi yleisen terveydentilan lisäksi myös muistin. Jos tarkastuksessa ilmenee tarvetta jatkoselvittelyyn, niin sinut ohjataan geriatrin tai neurologin vastaanotolle.

Otathan huomioon, että tarkastuksessa tulee olla kuvallinen henkilötodistus (passi, ajokortti tai henkilötodistus) mukana. Ota mukaan myös mahdolliset silmälasisi.

 Mitä ajokorttitodistus maksaa?

Saat meiltä ajokorttitodistuksen edulliseen hintaan, vain 70 €:lla. Hinta sisältää lääkärin vastaanottomaksun, muita kuluja ei tule. Ajokorttitodistuksesta ei saa Kela-korvausta.

Mitä jos joudun perumaan tai siirtämään varatun ajan?

Voit perua ajanvarauksen veloituksetta, kun teet sen edellisenä päivänä.  Peruutus tehdään sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@medipulssi.fi. Peruuttamattomasta ajasta veloitamme vastaanottokäynnin hinnan.