Medipulssi logo

Ajokorttitodistus

Ajokorttitodistus on terveydentilasta kertova lääkärinlausunto, jota tarvitaan joissain tapauksissa uutta ajokorttia haettaessa tai ajokorttia uudistettaessa. Ajokorttitodistusta varten käyt yleislääkärin vastaanotolla, jossa tarkastellaan muun muassa näköä, kuuloa, liikunta- ja toimintakykyä sekä ajokykyyn vaikuttavia sairauksia ja lääkityksiä. Laajennettua lääkärinlausuntoa varten tehdään perusteellisempi tarkastus, jossa tutkitaan myös muistia ja hahmotuskykyä.

Yleislääkärimme suorittavat myös muita tutkimuksia ja pientoimenpiteitä. Tutustu tarkemmin yleislääkärin vastaanottoon.

Ajokorttitodistus

70
00
  • Hinta on sama iästä ja tarkastuksen laajuudesta riippumatta
  • Hintaan ei lisätä muita kuluja

Milloin tarvitsen lääkärinlausunnon ajokorttia varten?

 
  • Sinulla on ajokykyyn vaikuttava sairaus ja haet ensimmäistä ryhmän 1 ajokorttia
  • Haet ensimmäistä ryhmän 2 ajokorttia
  • Uudistat ryhmän 1 ajokortin täytettyäsi 70 vuotta
  • Uudistat ryhmän 2 ajokorttia täytettyäsi 45 vuotta
  • Uudistat ajokortin vasta, kun ajokortin voimassaolo on päättynyt
 
Katso tarkemmat lisätiedot alta tai lue lisää Traficomin sivuilla.
 

Miten valmistaudun iäkkään kuljettajan ajoterveystarkastukseen?

Iäkkään laajennettua ajoterveystodistusta varten sinun täytyy täyttää etukäteen esitietolomake (traficom.fi). Sen lisäksi saat laajennetun tarkastuksen esitieto-osan vastaanotoltamme, jonka voit täyttää ennen tarkastusta. 

Laajennetussa lääkärintarkastuksessa yleislääkärimme arvioi yleisen terveydentilan lisäksi myös muistia ja hahmotuskykyä. Jos tarkastuksessa ilmenee tarvetta jatkoselvittelyyn, niin sinut ohjataan geriatrin tai neurologin vastaanotolle.

Otathan huomioon, että tarkastuksessa tulee olla kuvallinen henkilötodistus (passi, ajokortti tai henkilötodistus) mukana. Ota mukaan myös mahdolliset silmälasisi.

 

Mitä tapahtuu ajokorttitarkastuksen jälkeen?

Lääkäri laatii lääkärintodistuksen, jonka hän toimittaa lomakepalveluun. Traficom hakee todistuksen suoraan palvelusta. Sinun siis ei tarvitse kuljettaa papereita Traficomille.

 

Mikä on ajokorttitodistuksen hinta?

Saat meiltä ajokorttitodistuksen edulliseen hintaan, vain 70 €:lla. Hinta on sama iästä ja tarkastuksen laajuudesta riippumatta. Hinta sisältää lääkärin vastaanottomaksun, muita kuluja ei tule. Ajokorttitodistuksesta ei saa Kela-korvausta.

 

Mitä jos joudun perumaan tai siirtämään varatun ajan?

Voit perua ajanvarauksen veloituksetta, kun teet sen edellisenä päivänä.  Peruutus tehdään sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@medipulssi.fi. Peruuttamattomasta ajasta veloitamme vastaanottokäynnin hinnan.