Medipulssi logo

Ajokorttitodistus

Vuonna 2018 uudistetun lainsäädännön mukaan hakija voi ensimmäistä ryhmän 1 ajokorttilupaa hakiessaan itse vakuuttaa täyttävänsä ajoterveysedellytykset. Ryhmän 1 ajokorttilupa tarkoittaa henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton ja traktorin ajokortteja. Edellytysten täyttyessä lääkärinlausuntoa ei tarvita. Mikäli edellytykset eivät täyty, vakuutusta ei voi antaa ja hakijan tulee toimittaa lääkärinlausunto ajokyvystä.

Lääkärinlausunto  tarvitaan jatkossa ryhmän 1  ajokorttia uudistaessa vasta 70 vuotta täyttäneiltä. Tällöin tulee tehdä laajennettu ajoterveystarkastus.

Ryhmän 2 osalta omavakuutusta ei voi antaa ja tarvitaan aina lääkärinlausunto. Taksinkuljettajilta ja liikenneopettajilta edellytetään aina ryhmän 2 ajoterveysvaatimusten täyttymistä riippumatta siitä, minkä luokan ajokortti hänellä on tai minkälainen ajoneuvo on kyseessä.

Mitä jos joudun perumaan tai siirtämään jo varatun ajan?

Asiakas voi perua tai siirtää ajanvarauksen veloituksetta, kun peruutus tehdään edellisenä päivänä kello 8–16 tai viikonloppuna klo 10-16 puhelimitse numeroon 050 323 3300. Jos aikaa ei peruta, niin veloitamme koko  vastaanottokäynnin hinnan.