Medipulssi logo

Influenssakausi on pian täällä

Artikkelia päivitetty 18.11. – uusi edullisempi hinta 32 € (aiemmin 40 €)

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus. Influenssan oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää. Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdukset ja mm. astman paheneminen. Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon levolla.

Miten voin suojautua influenssalta?

Influenssarokotus on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokote kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua, mielellään loka-marraskuussa. Influenssarokote tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien influenssavirusten kannat vaihtelevat vuosittain.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos kuitenkin saat influenssan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Influenssalta voi myös välttyä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. Rokote ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.

Kenen kannattaa ottaa rokote?

Vakavalle influenssalle alttiita ovat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat lapset.

Kauden 2021–2022 influenssarokote

Kaudella 2021–2022 on käytössä nelivalenttinen influenssarokote VaxigripTetra. Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. Rokotteesta ei siis voi saada influenssaa.

Pistoksena annettavan rokotteen kokonaishinta on 32 €, sisältäen rokoteaineen ja pistoksen. Toimistomaksuja ei peritä.

Mistä saan rokotteen?

Voit varata ajan influenssarokotukseen sairaanhoitajallemme. 

Varaa aika täällä tai soittamalla numeroon 050 323 3300.

Nettiajanvarauksen polku influenssarokotteen ottamiseen:

Siirry ajanvaraukseen ja valitse: Yksityisasiakas -> Influenssarokotus -> 10 min aika

Yrittäjä, Mikäli haluat kustantaa työntekijöillesi influenssarokotteen, olethan yhteydessä työterveyshoitajaamme Minna Laineeseen minna.laine@medipulssi.fi.