Medipulssi logo

Nyt jos koskaan kannattaa ottaa influenssarokotus

Influenssakaudesta arvioidaan tulevan tavallista rajumpi, joten nyt kannattaa viimeistään hankkia influenssarokotus. Rokotus on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. 

Rokotuksen saat nopeasti ja edullisesti meiltä, vain 32 € (sis. kaikki kulut).

Varaa aika ajanvarauksestamme tai soittamalla numeroon 050 323 3300.

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus. Influenssan oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää. 

Mitkä ovat influenssan jälkitaudit?

Suomessa ei koronapandemian takia ole ollut influenssaepidemiaa noin puoleentoista vuoteen, joten kauden 2021-22 epidemia on todennäköisesti aiempaa voimakkaampi.

Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus ja poskiontelotulehdukset. Se voi myös pahentaa astmaa. Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon levolla.

Vakavalle influenssalle alttiita ovat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat lapset.

Miten voin suojautua influenssalta?

Influenssalta voi myös välttyä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. 

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. 

Jos kuitenkin saat influenssan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Rokote ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.

Kauden 2021–2022 influenssarokote

Influenssarokotus tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien influenssavirusten kannat vaihtelevat vuosittain. Kaudella 2021–2022 on käytössä nelivalenttinen influenssarokote VaxigripTetra. Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. 

Meillä pistoksena annettavan rokotteen hinta on 32 €, sisältäen rokoteaineen ja pistoksen. Toimistomaksuja ei peritä.

Mistä saan rokotteen?

Voit varata ajan influenssarokotukseen sairaanhoitajallemme.  Varaa aika ajanvarauksestamme tai soita numeroon 050 323 3300.

Yrittäjä, jos haluat kustantaa työntekijöillesi influenssarokotteen, olethan yhteydessä työterveyshoitajaamme Minna Laineeseen minna.laine@medipulssi.fi.