Medipulssi logo

Tutustu Medipulssin päivystävään lääkäriin Kai Kauppiseen

Medipulssi tarjoaa työmahdollisuuksia lääkäreille ja lääketieteen kandidaateille sekä yksityisen että julkisen terveydenhuollon parissa. Lääkärimme työskentelevät pääosin terveysasemilla sekä terveyskeskusten ja sairaaloiden vuodeosastoilla tai päivystyspisteissä. Meille on erityisen tärkeää tukea lääkäreidemme ammatillista kehittymistä sekä löytää jokaiselle omanlainen urapolku. Järjestämme säännöllisesti avoimia koulutuksia, joissa osallistujat pääsevät kehittämään heidän lääketieteellistä osaamistaan.

Kai on alkujaan Joensuusta kotoisin oleva kokenut sisätauteihin erikoistuva lääkäri ja Medipulssin luottopäivystäjä. Kai on uransa aikana työskennellyt monenlaisissa työympäristöissä. Lääkärin työn lisäksi Kai työstää lääketieteellistä tutkimusta ja väitöskirjaansa.

Kain ura lääkärinä on ollut käytännössä tiedossa taaperoikäisestä asti, sillä jo 3-vuotiaana hän kirjasi haaveammatikseen lääkärin. Lukioikäisenä Kain innostus lääkärin ammattia kohtaan heräsi uudestaan. ’’Hyvä sekoitus luonnontiedettä ja inhimillinen ihmisten auttaminen mukana ja tietenkin hyvä työtilanne’’, Kai mainitsee syiksi, joiden vuoksi hakeutui opiskelemaan lääketiedettä Tampereen yliopistoon.

Parhaimmillaan lääkärin työ on Kain mielestä tietynlaista salapoliisityötä, jossa lopulta pystyy helpottamaan oireita tai ihmisten arkea. Päivät eivät myöskään käy pitkiksi, kun on jatkuvasti erilaisia tilanteita, erilaisia potilaita ja jatkuva oppimisprosessi käynnissä. Kai nostaa erityiseksi huomioksi palautumisen ja siitä huolehtimisen. Lääkärin työ on välillä hektistä ja jokaisen lääkärin tulisikin huolehtia omasta jaksamisestaan.

Tällä hetkellä Kai toimii Medipulssin päivystävänä lääkärinä Medipulssin päivystyspisteissä. Päivystysten lisäksi Kai on tehnyt lyhyitä työjaksoja Medipulssin kautta.

’’Työjaksoja on helppo yhdistää tutkimustyöhön, kun tekee esimerkiksi kahden viikon jakson Medipulssin kautta ja tämän jälkeen tutkimustyötä loppu kuun’’, Kai toteaa ja jatkaa: ’’Tutkimustyötä tekevälle sivuduunina tämä on hyvä, väitöskirjaa saa eteenpäin ja saa samalla geriatriasta ja sisätaudeista kokemusta.’’

Työjaksojen sopivuuden lisäksi Kai nostaa vaivattoman yhteydenpidon vahvuudeksi yhteistyöstä Medipulssin kanssa. ’’Yhteydenpito toimii vaivattomasti, asiat voi sopia pienen kynnyksen mukaan ja työntekijöitä huomioidaan’’, Kai mainitsee.

Vinkkinä tulevaisuuden lääkäreille Kai nostaa esille etenkin itselleen armollisuuden.

’’Täytyy olla itselle armollinen, tämä on ikuinen oppimisprosessi, kaikkea ei aina tiedä ja täytyy kysyä neuvoa. Toistoja tekemällä pikkuhiljaa helpottuu’’, Kai neuvoo.