Medipulssi logo

Koronatesti ja -todistus – usein kysytyt kysymykset

Koronatestit ja -todistukset ovat olleet alkuvuonna erittäin suosittuja. Ne ovat pitäneet lääkäriasemamme positiivisella tavalla kiireisenä. Ne ovat herättäneet myös jonkin verran kysymyksiä.

Tässä vastaukset teidän yleisimpiin kysymyksiin:

Saako koronatestistä Kela-korvausta?

Oireettomien koronatesteistä ei saa Kela-korvausta. Vältäthän matkustamista oireellisena. 

Onko todistus englanninkielinen?

Todistus on aina englanninkielinen.

Onko tämä koronatesti PCR-testi?

Kyllä, koronatestimme on PCR-testi.

Onko koronatestin ja -todistuksen kokonaishinta 100 € vai tuleeko tähän vielä lisäkuluja?

Hinta on 100 €, eikä siihen tule mitään lisämaksuja. Poikkeuksena tilanteet, joissa asiakas haluaa matkustaa samana tai aikaisin seuraavana päivänä näytteenotosta, jolloin veloitamme lisämaksun 40 €.

Express -palvelu valitaan, mikäli haluat saada todistuksen samana päivänä sähköisesti. Testi on tuolloin tehtävä ennen klo 13. Mikäli haluat saada todistuksen seuraavana päivänä arkisin klo 9 tai viikonloppuisin klo 12 mennessä, niin testin voi tuolloin tehdä klo 13 jälkeen. Saat todistuksen tarvittaessa myös tulostettuna Lääkäriasema Medipulssilta. 

Miten saan todistukseni negatiivisesta tuloksesta matkustamista varten?

Todistuksen saat sähköpostitse näytteenottoa seuraavana päivänä tai Expressin valitessasi nopeutetulla aikataululla. Voit hakea paperisen todistuksen lääkäriasemalta negatiivisen testituloksen valmistumisen jälkeen. Testituloksesta tulee erillinen tekstiviesti.

Saako teiltä myös fit to fly -todistuksen?

Jotkut maat vaativat fit to fly -todistuksen henkilön soveltuvuudesta matkustamiseen. Fit to fly -todistus on lääkärin kirjoittama ja siinä on negatiivisen testituloksen lisäksi tarkempaa tietoa matkustajan terveydentilasta ja soveltuvuudesta lentokoneella matkustamiseen. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta tuloksesta matkustamista varten.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. Edellytämme tällöin negatiivisen testituloksen näyttämistä Omakannasta.

Mitä koronatestiin tulee ottaa mukaan?

Muista ottaa passi tai muu matkustusasiakirja mukaan. Tarvitsemme matkustusasiakirjan numeron koronatodistusta varten.

Mitä, jos testitulos on positiivinen?

Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse positiivisesta koronatestituloksesta. Ilmoitamme tuloksesta myös kaupungin tartuntatautiyksikköön, mistä asiakas saa tarkemmat tiedot siitä, miten tulee toimia. Tarvittaessa lähetämme asiakkaalle todistuksen positiivisesta testituloksesta suojatulla sähköpostiviestillä. 

Huom! Lääkäriasema Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Saako mistään koronatestin ja -todistuksen halvemmalla?

Olemme tehneet taustatutkimusta koronatestien hinnoista. Vastaan ei ole tullut yhtään paikkaa, josta oireeton henkilö voi saada koronatestin ja todistuksen halvemmalla.

Voinko saada todistuksen, jos olen tehnyt testin muualla?

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Lääkäriasema Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä.

 

Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta? Lähetä kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@medipulssi.fi, niin palaamme sinulle vastauksen kera.