Punkkirokote

Tehokas tapa suojautua puutiaisaivokuumeelta

Punkkirokotteen saat meiltä edullisesti hintaan 50 €.

Rokotteen hinta on sama aikuisille ja lapsille. Rokote voidaan antaa jo 1 vuoden iästä lähtien. 

Punkit levittävät vaarallista TBE-virusta, joka aiheuttaa puutiaisaivokuumetta. Tauti on yleisesti ottaen sitä vaarallisempi, mitä myöhemmällä iällä siihen sairastuu. Punkkikausi alkaa jo aikaisesta keväästä ja jatkuu pitkälle syksyyn asti. Puutiaisaivokuumetta (TBE) vastaan on saatavilla tehokas ja turvallinen TBE-rokote, joka annetaan kolmen rokotteen sarjana seuraavasti:

1. rokote
2. rokote – 14 pv – 3 kk kuluttua ensimmäisestä rokotteesta
3. rokote – 9 – 12 kk kuluttua toisesta rokotteesta

Yhden rokotekerran hinta on 50 € eikä siihen lisätä toimistomaksua. Suosittelemme ensimmäisen rokotteen ottamista jo varhain keväällä parhaan mahdollisen suojan varmistamiseksi. Kolmen rokotuskerran jälkeen sinulla on perussuoja puutiaisaivokuumetta vastaan kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen voit ottaa tehosteannoksen. 

TBE-rokotteen ottamista suositellaan, jos oleskelet pidempiä aikoja puutiaisaivokuumeen riskialueilla esimerkiksi rannikkoalueilla tai saaristossa. Jos vietät paljon aikaa luonnossa, on myös aiheellista ottaa rokote. 

Huom! Punkit levittävät myös borrelioosia aiheuttavaa Borrelia-bakteeria, mutta sitä vastaan ei ole rokotetta. On siis tärkeää suojautua punkin puremilta, vaikka olisitkin ottanut TBE-rokotteen.

Rokotteen pistää sairaanhoitaja.

Mitä jos joudun perumaan tai siirtämään jo varatun ajan?

Asiakas voi perua tai siirtää ajanvarauksen veloituksetta, kun peruutus tehdään edellisenä päivänä kello 8–16 tai viikonloppuna klo 10-16 puhelimitse numeroon 050 323 3300. Jos aikaa ei peruta, niin veloitamme koko  vastaanottokäynnin hinnan.