Medipulssi logo

Medipulssin väki pääsi toteuttamaan lasten toiveita – ryhdy sinäkin We4you-tukijaksi

Tiistaina Medipulssin väki oli toteuttamassa viiden eri lapsen toiveita yhdessä We4you-yhdistyksen kanssa. Lahjakasseihin sujahti Pipsa Possu -kassakone, pehmoleluja, kirjoja ja tietenkin karkkia ja muita herkkuja. Yhteistä lahjojen saajille on, että he ovat joko vakavasti sairaita tai erityistukea tarvitsevia lapsia. Lasten iät vaihtelevat 6 kuukaudesta 10 vuoteen saakka.

Samalla We4you-hyväntekeväisyysyhdistys huomioi myös sisarusten ja vanhempien toiveita. Yhteen lahjakassiin on tilattu tablettitietokone, jolla pian viisi vuotta täyttävä kehitysvammainen poika voi harjoittaa sormensa motoriikkaa. Tablettia toivoi pojan äiti, jolle lääkäri oli suositellut koneen hankkimista.

“Kommunikointia on kokeiltu kaikin tavoin, esimerkiksi korttien avulla, mutta ne eivät oikein toimi. Nyt sitten olisi tarkoitus kokeilla padilla erästä tiettyä sovellusta. Siinä ei tarvitse kun painaa kuvaketta ja se sanoittaa, mitä poika on vailla”, äiti kertoo.

Apua tarvitsevat perheet ovat ottaneet järjestöön yhteyttä itse tai vinkki on tullut perheen ystävältä ja sukulaiselta. Lahjakassit tai Voimakassit, kuten We4you-yhdistys niitä kutsuu, toimitetaan suoraan perheen kotiovelle tai sairaalaan jonnekin päin Suomea, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Alexandra Procopé.

“Jokaiseen Voimakassiin tehdään kortit käsin ja usein kiitokset seuraavat perästä”, hän kertoo.

Yhdistys on toiminut jo yhdeksän vuoden ajan.

“Koronan myötä yrityslahjoittajat jäivät pois, joten haimme rahankeräysluvan. Sen avulla avustustoimintaa on voitu jatkaa. Viime vuonna apua tarvitseville perheille pystyttiin lahjoittamaan yhteensä 200 000 euroa”, Procopé sanoo.

“Ihmisten auttamisen halu on suurta, osa antaa varmasti vähästään”, hän lisää.

Medipulssi aloitti yhteistyön We4you:n kanssa vuoden alussa, koska hyväntekeväisyys on osa yritysvastuutamme.

Haluaisitko sinäkin auttaa vakavasti sairaita tai erityistukea tarvitsevia lapsia ja perheitä? Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Lue lisää We4you:n sivuilta.