Medipulssi logo

Tutustu Medipulssin vastuulääkäriin Mohamed Yahyaan

Yahya on Turun yliopistosta valmistunut lääketieteen lisensiaatti. Lastentauteihin erikoistuvana lääkärinä hänellä on runsaasti kokemusta lasten parissa työskentelystä. Laajan päivystyskokemuksen lisäksi Yahyalla on kokemusta eri tehtävistä erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa.

’’ Olen aina ollut kiinnostunut luonnontieteistä. Lukion jälkeen opiskelinkin vuoden diplomi-insinööriopintoja Otaniemessä. Päätin kuitenkin, vaihtaa lääketieteelliseen. Tämän myötä pakkasin laukkuni ja muutin opintojen perässä Turkuun asumaan. Opinnot yliopistossa olivat aina mielenkiintoisia, oli kyseessä sitten anatomia tai biokemia. Into vain kasvoi, kun kliiniset opinnot alkoivat. Yliopistossa oli paljon myös hajautettua opiskelua ja pääsimme oppimaan lääketieteensaloja myös keskussairaaloihin.

Olen aina ollut pohdiskeleva ihminen. Nautin siitä, kun johtolankoja seuraamalla potilaalle saadaan oikea diagnoosi ja hoito. Suurriman osan tähänastisesta urastani olen viettänyt akuuttilääketieteen ja lastentautien parissa. Näillä molemmilla aloilla tulee ajoittain tiukkoja tilanteita, joissa vaaditaan nopeita toimia ja päätöksentekoa.

Minulla on ollut ilo olla perustamassa kahta lääketieteen alalla toimivaa yritystä. Medipulssi ja Laatupäivystys toimivat monella osa-alueella rinnakkain ja tavoitteena on aina ollut kehittää terveydenhuoltoa potilaiden parhaaksi. Lääketieteen ala kehittyy jatkuvasti, joten kouluttautuminen on erityisen lähellä sydäntäni. Olen toiminut Medipulssilla ja Laatupäivystyksellä myös kouluttajalääkärinä ja on ollut hienoa nähdä nuorempien kollegoiden oppimisintoa ja kehittymistä lääkärinurallaan. Tällä hetkellä päävastuuni on yrityksemme lääkäreiden ohjaaminen koordinointi POKS-osastoilla. Osastoilla on yli 100 potilaspaikkaa kuntoutus ja akuuttiosastoilla. ’’