Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyöllä on Medipulssilla tärkeä ja suuri merkitys. Yhteisöllisyys ei ole aina itsestäänselvyys. Siksi pyrimmekin rohkeasti tarttumaan haasteisiin, joita muun muassa väestön ikääntyminen, lisääntyvät elintasosairaudet sekä muut sosiaaliset ongelmat tuovat mukanaan yhteiskuntaan. Haluamme antaa oman panoksemme pöytään ja vaikuttaa asioihin ruohonjuuritasolla. Tavoitteenamme on tuoda yhteen vapaaehtoiset ja apua tarvitsevat. Hyvinvointi luo elämän perustan, joten siitä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää!

Tarjoamme mielellämme osaamistamme vapaaehtoistyöhön sekä hyväntekeväisyyskampanjoihin.  Mikäli tällaisen toiminnan eteenpäin vieminen on myös sinulle tärkeää, ole meihin yhteydessä!

Humanitaarinen apu

Toimitamme kehitysmaiden sairaaloihin toimivia, käytöstä poistuneita tarvikkeita, kuten sairaalasänkyjä, erilaisia laitteita sekä muita sairaalavälineitä. Kyseiset tavarat hyödyttävät heitä, joille terveydenhuollon saatavuus ei ole itsestäänselvyys.

Lähetimme joulukuussa 2019 humanitaarista apua kehitysmaan sairaaloihin itäiseen Afrikkaan kaksi rekallista sairaalatarvikkeita (sairaalasänkyjä, pyörätuoleja, keskoskaappeja, steriilejä kirurgisia instrumentteja, erilaisia proteeseja, laboratoriovälineitä, kirurgisia FFP2/FFP3 maskeja jne.)

Lämpimät kiitokset lahjoituksista Kir-Fix Oy:lle, HUS Helsingin yliopistolliselle sairaalalle, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle sekä muille yksityishenkilöille, jotka olivat projektissa mukana! Tavaroista on apua lukuisille potilaille kuten lapsille ja vanhuksille. Jos sinulta, tai yksiköltäsi löytyy ylimääräisiä sairaalatarvikkeita, välitämme ne mielellämme sopiviin kohteisiin. Ole rohkeasti meihin yhteydessä!

Kuvia

Alla kuvia joulukuussa 2019 lähteneistä sairaalatarvikkeista, jotka ovat saapuneet perille ja otettu hyötykäyttöön.

Kuvia

Alla kuvia joulukuussa 2019 lähteneistä sairaalatarvikkeista, jotka ovat saapuneet perille ja otettu hyötykäyttöön.

Senioritoiminta

Kokemuksemme ikääntyneiden potilaiden hoitamisesta on osoittanut, että he painivat monien sosiaalisten ja terveysongelmien kanssa kuten yksinäisyys, masennus ja ahdistuneisuus. 

Etsimme luotettavia vapaaehtoistyöntekijöitä pitämään seuraa vanhuksille. He voisivat: keskustella vanhusten kanssa, lukea heille kirjoja, auttaa ulkoilussa ja viedä vaikkapa kahville.

Tunnistatko itsesi vastuulliseksi ja vanhustyöstä kiinnostuneeksi? Ota meihin yhteyttä!

Koulukiusaamisen ennaltaehkäisy

Koulukiusaaminen on suuri ongelma nykypäivän yhteiskunnassamme. Etsimme tiimiimme vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka osallistuisivat koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja tietoisuuden levittämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaisi erilaisia kouluvierailuja, joissa valistetaan lapsia ja nuoria koulukiusaamisen kitkemiseksi. 

Lähde rohkeasti mukaan tiimiimme!

Tukiopetus, mielenterveys- ja jalkautumistyö

Nuoriso tarvitsee eri elämänvaiheessa erilaista ohjausta ja valistusta. Jos olet kiinnostunut työskentelystä lasten ja nuorten parissa, ole meihin yhteydessä! Voit osallistua muun muassa heidän tukiopetukseen, hyvinvoinnin tukemiseen tai seksuaali- ja päihdevalistukseen. Tehtävään haetaan nuorten parissa työskentelyyn soveltuvaa hyväntekijää, jolla on nuhteeton tausta. Joihinkin tehtäviin saatetaan vaatia kokemusta opetustoiminnasta tai osaamista mielenterveystyöstä tarvittavine todistuksineen.

Voit myös tarjota terveysvalistusta nuorille terveydenhuollon ammattihenkilönä. Pääset jalkautumaan Medipulssin tiimiläisten kanssa eri alueille ja keskustelemaan nuorten kanssa. Haluamme tukea eri koulutusasteissa ja elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Vammaispalvelut

Vammaispalvelujen parissa työskentely voi tuoda sinulle uusia näkökulmia arkeen. Työsi voi sisältää esimerkiksi näkövammaisille kirjojen lukemista, ulkona liikkumisen avustamista ja ajan viettämistä heidän kanssaan.

Oletko valmis tarjoamaan osaamistasi ja työpanostasi vammaispalvelujen parissa? Siinä tapauksessa olet juuri etsimämme henkilö. Kerro meille, millaisesta työstä olet kiinnostunut!

Ota yhteyttä