Medipulssi logo

Tutustu Medipulssin vastuulääkäriin Mahba Mohamediin

Mahba on keuhkosairauksiin erikoistuva lääketieteen lisensiaatti. Hänellä on kokemusta yleislääkärin työn lisäksi sairaalatyöstä sisätaudeilla, keuhkosairauksilla ja kirurgialla. Akuutit päivystystilanteet, kroonisten sairauksien hoito sekä seuranta ja pienkirurgiset toimenpiteet kuuluvat Mahban osaamisalueisiin. 

image (3)

Mikä sai hakeutumaan lääkäriksi?

Tähän ei ole yhtä oikeata vastausta. Lapsena se oli haave, nuoruudessa unelma, yliopistossa painajainen ja nyt vanhempana kai muodon vuoksi. 

Mikä sai mukaan perustamaan Medipulssia? 

Huomasimme, että päivystyspisteissä nuoret lääkärit työskentelivät ilman riittävää tukea, kohtuuttomalla rasituksella ja paineiden alaisuudessa, johon halusimme saada muutosta. Aloimme työstämään Medipulssin konseptia, jossa koulutus, konsultaatiotuki ja nuoren lääkärin kehittäminen uran eri vaiheissa toimivat yrityksen tukipilareina. Meitä perustajajäseniä yhdisti tietynlaisen rentouden ja kovan työmotivaation lisäksi myös halu saada hyvää aikaan yhteiskunnallisesti. 

Mitä teet tällä hetkellä ja millainen on normaali työpäiväsi lääkärinä

Tällä hetkellä työkuvani on varsin monipuolinen ja hektisyydestä huolimatta nautinnollinen. Pääsääntöisesti olen lääkäriasemalla töissä, jossa työpäivä kuluu potilaiden hoidon ohella suunnittelu -ja kartoitustyöhön moniammatilaisen tiimin kanssa yhteistyössä. Työ saattaa olla varsin antoissaa kun kommunikoidaan lääkäriaseman väen kanssa erilaisista kehityskohteista. Päivään mahtuu usein muutama kokous joskus rekrytiimin, markkinointitiimin, lääkäriaseman palvelupäällikön, it-vastaavan, liiketoimintajohtajan tai työterveysvastaavan kanssa. Teen myös päivystyksiä eri toimipisteissä ja Kouvolan osastoilla töitä.

Mistä pidät eniten työssäsi ja kenelle lääkärin työ sopii?

Työni on monipuolisuuden lisäksi myös erittäin palkitsevaa. On huikeaa nähdä, että joku apua tarvitseva saa helpotusta vaivaansa itse siihen omalla toiminnalla myötävaikuttamalla. Joskus oman työn tulokset ovat heti nähtävissä vaikkapa vastaanotolla ja toisinaan täytyy vaan tehdä ratkaisuja, joista voi vain toivoa, että potilas saa niistä apua pidemmällä aikavälillä. Lääkärin työssä saa sekä nähdä, että hoitaa kaikenikäisiä potilaita kaikkina vaivoineen, vauvasta vaariin. Lääkärin työ sopii kaikenlaisille ihmisille, eikä vain tietynlaisille. Kuten meitä ihmisiäkin on monimuotoinen joukko niin lääkäreitäkin tarvitaan olemaan monenlaisia meitä kuvastamaan. Tarvitaan herkkiä ja itsepäisiä, tarvitaan rohkeita ja varovaisempia yksilöitä. Tarvitaan niin tunteellisia kuin rationaalisestikin ajattelevia lääkäreitä. 

Terveiset ja vinkit tuleville Medipulssin lääkäreille ja kandeille

Lääketiede on elämän pituinen matka, jonka mukana täytyy jatkuvasti kehittää itseään. Pyri jatkuvasti kehittymään niin teoreettisella, kliinisellä että käytännön tasolla. Jos olet nuorena lääkärinä tai kandina epävarma jostain niin tee ensin hyvät tausta selvittelyt, jonka jälkeen muistat rohkeasti hakea tarvitsemaasi tukea ympärilläsi olevasta moniammatillisesta tiimistä. Kysyvä ei tieltä eksy!