fbpx

Lääkäriaseman palvelut

Lääkäriasema Medipulssi tarjoaa kustannustehokkaat terveyspalvelut jokaisen henkilön tarpeiden mukaisesti. Terveyspalvelumme ovat aidosti ihmisen puolella. Tarjoamme palvelua selkokielellä ja asiakaslähtöisesti. Meille  lääkäriasemalla on tärkeää helppo ja vaivaton yhteistyö sekä palveluiden sujuvuus.

Yleislääkärin puoleen kannattaa kääntyä silloin, kun jokin omassa terveydentilassa askarruttaa. Tavallisimpia syitä vastaanotolle tulemiseen ovat infektiot ja tulehdussairaudet sekä erilaiset kiputilat ja iho-ongelmat. Myös kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen sekä verenpainetaudin diagnostiikka ja hoidon seuranta onnistuvat lääkärin vastaanotolla.

 

Tarjoamme oireettomille henkilöille koronatestejä (PCR). Yleisin syy testaukseen on tarve saada englanninkielinen koronatodistus (Covid Medical Certificate) matkustamista varten. Koronatestin ja -todistuksen yhteishinta on 150€. 

Ota passi mukaan, kun tulet testiin. Tarvitsemme passinumerosi koronatodistusta varten.

Testin tulokset tulevat meille seuraavana päivänä. Esimerkki: Jos olet matkustamassa keskiviikkona, sinun kannattaa varata aika koronatestiin maanantaille. Tiistaina saat tulokset ja mikäli näyte on negatiivinen, saat meiltä koronatodistuksen.

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 euroa, jos koronatesti on tehty muualla kuin Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. Edellytämme tällöin negatiivisen testituloksen näyttämistä Omakannasta. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta tuloksesta matkustamista varten.

Täältä voit lukea lisää koronatestistä ja -todistuksesta

Punkkirokotteen saat meiltä edullisesti hintaan 50 €!

Rokotteen hinta on sama aikuisille ja lapsille. Rokote voidaan antaa jo 1 vuoden iästä lähtien. 

Punkit levittävät vaarallista TBE-virusta, joka aiheuttaa puutiaisaivokuumetta. Tauti on yleisesti ottaen sitä vaarallisempi, mitä myöhemmällä iällä siihen sairastuu. Punkkikausi alkaa jo aikaisesta keväästä ja jatkuu pitkälle syksyyn asti. Puutiaisaivokuumetta (TBE) vastaan on saatavilla tehokas ja turvallinen TBE-rokote, joka annetaan kolmen rokotteen sarjana seuraavasti:

1. rokote
2. rokote – 14 pv – 3 kk kuluttua ensimmäisestä rokotteesta
3. rokote – 9 – 12 kk kuluttua toisesta rokotteesta

Yhden rokotekerran hinta on 50 € eikä siihen lisätä toimistomaksua. Suosittelemme ensimmäisen rokotteen ottamista jo varhain keväällä parhaan mahdollisen suojan varmistamiseksi. Kolmen rokotuskerran jälkeen sinulla on perussuoja puutiaisaivokuumetta vastaan kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen voit ottaa tehosteannoksen. 

TBE-rokotteen ottamista suositellaan, jos oleskelet pidempiä aikoja puutiaisaivokuumeen riskialueilla esimerkiksi rannikkoalueilla tai saaristossa. Jos vietät paljon aikaa luonnossa, on myös aiheellista ottaa rokote. 

Huom! Punkit levittävät myös borrelioosia aiheuttavaa Borrelia-bakteeria, mutta sitä vastaan ei ole rokotetta. On siis tärkeää suojautua punkin puremilta, vaikka olisitkin ottanut TBE-rokotteen.

Rokotteen pistää sairaanhoitaja. 

Omasta terveydestä huolehtiminen on arvokas asia, ja harkitusti tehty ennaltaehkäisy kantaa hedelmää. Potilaan huolien ja toiveiden huomioon ottaminen on kallisarvoisen tärkeää. Räätälöimmekin terveystarkastuksen sisällön juuri sinulle sopivaksi.

Lisäksi meiltä saat helposti tarvitsemasi todistukset ja lausunnot, oli sitten kyse ajokorttitodistuksesta tai laajemmasta lausunnosta.

 

Vuonna 2018 uudistetun lainsäädännön mukaan hakija voi ensimmäistä ryhmän 1 ajokorttilupaa hakiessaan itse vakuuttaa täyttävänsä ajoterveysedellytykset. Ryhmän 1 ajokorttilupa tarkoittaa henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton ja traktorin ajokortteja. Edellytysten täyttyessä lääkärinlausuntoa ei tarvita. Mikäli edellytykset eivät täyty, vakuutusta ei voi antaa ja hakijan tulee toimittaa lääkärinlausunto ajokyvystä.

Lääkärinlausunto  tarvitaan jatkossa ryhmän 1  ajokorttia uudistaessa vasta 70 vuotta täyttäneiltä. Tällöin tulee tehdä laajennettu ajoterveystarkastus.

Ryhmän 2 osalta omavakuutusta ei voi antaa ja tarvitaan aina lääkärinlausunto. Taksinkuljettajilta ja liikenneopettajilta edellytetään aina ryhmän 2 ajoterveysvaatimusten täyttymistä riippumatta siitä, minkä luokan ajokortti hänellä on tai minkälainen ajoneuvo on kyseessä.

Tiesitkö, että kaikki vaivat eivät välttämättä vaadi lääkärin vastaanottoa?

Kokenut ja ammattitaitoinen sairaanhoitaja arvioi potilaan hoidon tarpeen ja ohjaa potilasta tarvittaessa jatkotutkimuksiin tai lääkärille.

Voit asioida sairaanhoitajan vastaanotolla, jos sinulla on esimerkiksi seuraavia vaivoja: korvakipu, ihottuma, tuki- ja liikuntaelinvaivat, nieluoireet tai haavat.

Lääkäriasema Medipulssilla pääset sairaanhoitajan vastaanotolle edullisesti, hoidon laadusta tinkimättä. Hoitaja tekee pientoimenpiteitä ja tarvittaessa saat myös reseptin samalla käynnillä.

Laboratoriotutkimukset ovat usein tarpeellisia terveydentilaa selvitettäessä sekä hoidon ohjaamisessa. Alla on listattuna yleisimpiä laboratoriotutkimuksia:

  • verenkuvat
  • virtsanäytteet
  • tulehduskuvat
  • sydänfilmi
  • kolesterolitutkimukset

 

Luomen poisto käy meillä helposti. Arvioimme tarpeen luomen poistolle ja poistamme luomen tai luomet säästävästi, jotta esteettinen lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Lähetämme luomet myös patologille, joka antaa lausunnon luomen laadusta.

 

Peruutusehdot

Asiakas voi perua ajanvarauksen veloituksetta, kun peruutus tehdään edellisenä päivänä kello
8–16 ja viikonloppuna klo 10-16 puhelimitse numeroon 050 323 3300. Muutoin veloitamme
koko peruuttamattoman vastaanottokäynnin hinnan.

Tämä sivusto käyttää evästeitä mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.