fbpx

Koronatesti ja -todistus

PCR-testi

Meiltä saat koronatestin (PCR) ja -todistuksen todennäköisesti Suomen parhaalla hinnalla 100 €. 

Saat meiltä englanninkielisen koronatodistuksen (COVID-19 RT-PCR Medical Certificate) matkustamista tai muuta käyttöä varten. PCR-testin tulokset tulevat meille viimeistään seuraavana päivänä, mutta halutessasi saat testituloksen myös nopeutetusti (Express-palvelu).

Huomioithan, että Malmin testauspisteessä otamme vastaan vain oireettomia asiakkaita. Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ja Kampin Narinkkatorilla testaamme myös asiakkaita, joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita.

Koronatestiin pitää varata aika etukäteen ja jokaiselle testiin tulevalle täytyy tehdä oma ajanvaraus. Testiajan voi varata ainoastaan internetissä!

Esimerkki: Jos olet matkustamassa keskiviikkona, sinun kannattaa varata aika PCR-testiin maanantaille. Tiistaina saat tuloksen ja jos näyte on negatiivinen, saat meiltä koronatodistuksen. Mikäli matkasi on keskiviikkoiltana, niin voit varata testiajan Express-palvelulla tiistaille, jolloin testitulos valmistuu seuraavan päivän aikana.

Todistuksen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi suojatussa viestissä, josta voit sen tulostaa. Voit myös tulla hakemaan paperisen todistuksen aukioloaikoinamme.

Todistukseen tulee QR-koodi, jolla viranomaiset voivat sähköisesti todentaa tuloksen. Todistusta voi käyttää myös koronapassina.

Ota passi tai muu matkustusasiakirja mukaan, kun tulet testiin tai hakemaan todistuksen. Tarvitsemme matkustusasiakirjan numeron koronatodistusta varten.

 

Antigeenitesti

Voit tulla meille myös antigeenitestiin, jonka hinta on 50 €. Hinta sisältää QR-koodilla varustetun englanninkielisen koronatodistuksen, joka soveltuu matkustamiseen.

Testitodistuksen saat sähköpostiisi noin 30 minuutin kuluessa näytteenotosta. Antigeenitodistusta voi käyttää myös koronapassina eli erillistä merkintää Omakantaan ei tarvita.

Jos olet menossa matkalle, sinun tehtäväsi on tarkistaa kohdemaan maahantulosäädökset ja todistustarpeet.

Tarkista maakohtaiset vaatimukset täältä

 

Onko sinulla kiire? Valitse Express-palvelu

Jos tarvitset PCR-koronatestin tuloksen 24 tunnin sisällä näytteenotosta, valitse Express-palvelu. Kun tulet koronatestiin ennen klo 13:a saat tuloksen ja todistuksen sähköpostiisi seuraavana päivänä ennen matkaasi.

Express-palvelusta veloitamme 40 € lisämaksun. Palvelu on käytössä viikon jokaisena päivänä.

Voit tulostaa todistuksen itse tai voit tulla hakemaan paperisen todistuksen aukioloaikoinamme.

 

Todistus muualla tehdystä testistä

Voimme kirjoittaa sinulle koronatodistuksen, jos olet teettänyt testin jossain muualla.

Koronatodistusta varten sinun pitää näyttää meille testitulos Omakannasta. Todistuksen saamiseksi sinun ei tarvitse varata aikaa ajanvarauksestamme, mutta kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa asian hoitamiseen lääkäriasemallamme.

Koronatodistuksessa on QR-koodi ja se maksaa 50 €. 

Olet lämpimästi tervetullut!

Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Usein kysytyt kysymykset

Oireettomien koronatesteistä ei saa Kela-korvausta. Vältäthän matkustamista oireellisena.

Todistus on aina englanninkielinen.

Teemme sekä PCR-testejä että antigeenitestejä. 

Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ja Kampin Narinkkatorilla testaamme  asiakkaita, joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita. Malmin testauspisteessä otamme vastaan vain oireettomia asiakkaita. 

Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse positiivisesta koronatestin tuloksesta ja kehoitamme hakeutumaan karanteeniin. Ilmoitamme tuloksesta myös kaupungin tartuntatautiyksikköön, mistä asiakas saa tarkemmat tiedot siitä, miten tulee toimia. Tarvittaessa lähetämme asiakkaalle todistuksen positiivisesta testituloksesta suojatulla sähköpostiviestillä. 

Huom! Lääkäriasema Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista, kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

PCR-testin hinta todistuksineen on 100 €, eikä siihen tule mitään lisämaksuja. Poikkeuksena tilanteet, joissa asiakas haluaa nopeuttaa PCR-testituloksen ja todistuksen saamista. Tällöin kyseessä on Express-palvelu, jolloin veloitamme lisämaksun 40 €.  Antigeenitestin ja -todistuksen hinta on 50 €.

PCR-testistä todistuksen saat näytteenottoa seuraavana päivänä tai Express-hinnalla nopeutetusti. Saat koronatodistuksen suojatulla sähköpostilla ja voit hakea paperisen todistuksen lääkäriasemalta asiakaspalvelun aukioloaikoina. Antigeenitestin todistuksen saat saat samana päivänä, noin 30 minuutin kuluttua näytteenotosta.

Jotkut maat vaativat fit to fly -todistuksen henkilön soveltuvuudesta matkustamiseen. Fit to fly -todistus on lääkärin kirjoittama ja siinä on negatiivisen testituloksen lisäksi tarkempaa tietoa matkustajan terveydentilasta ja soveltuvuudesta lentokoneella matkustamiseen. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta koronatestituloksesta.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. 

Koronatestiin tulessa täytyy ottaa passi mukaan. Tarvitsemme passin numeron koronatodistusta varten.

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Lääkäriasema Medipulssilla. Koronatodistukseen on mukana QR-koodi. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä. Todistuksen saamiseksi ei tarvitse varata erikseen aikaa, mutta kannattaa varautua odottamaan noin 30 minuuttia todistuksen valmistumista.

Koronatestistä saatavaan todistukseen kirjataan asiakkaan nimi, syntymäaika sekä passin tai muun matkustusasiakirjan numero.

Todistuksessa on asiakkaasta otetun testin tyyppi (antigeeni tai PCR), testipäivämäärä sekä testin analysoineen laboratorion nimi ja akkreditointitunnus.

Lisäksi todistukseen tulee lääkärin allekirjoitus, lääkäriaseman leima ja QR-koodi.

Olemme tehneet taustatutkimusta koronatestien hinnoista. Vastaan ei ole tullut yhtään paikkaa, josta oireeton henkilö voi saada koronatestin (PCR) ja todistuksen halvemmalla.

Tämä sivusto käyttää evästeitä mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.