fbpx

Koronatesti ja -todistus

Meiltä saat koronatestin (PCR) ja -todistuksen todennäköisesti Suomen parhaalla hinnalla 100 €.

Saat meiltä englanninkielisen koronatodistuksen (COVID-19 Medical Certificate) matkustamista tai muuta käyttöä varten. Testin tulokset tulevat meille viimeistään seuraavana päivänä, mutta halutessasi saat myös nopeammin testituloksen.

Esimerkki: Jos olet matkustamassa keskiviikkona, sinun kannattaa varata aika koronatestiin maanantaille. Tiistaina saat tuloksen ja mikäli näyte on negatiivinen, saat meiltä koronatodistuksen.

Todistuksen saat meiltä suojattuna sähköpostina ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja voit tulostaa todistuksesi. Voit myös tulla hakemaan paperisen todistuksen Lääkäriasema Medipulssin toimipisteestä aukioloaikoinamme. Todistukseen tulee myös QR-koodi, jolla viranomaiset voivat sähköisesti todentaa tuloksen.

Mukaan otettavat dokumentit

 Ota passi tai muu matkustusasiakirja mukaan, kun tulet testiin tai hakemaan koronatodistuksen. Tarvitsemme matkustusasiakirjan numeron koronatodistusta varten.

 

Todistus muualla tehdystä testistä

 Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä. 

Todistuksen saamiseksi ei tarvitse varata erikseen aikaa, mutta kannattaa varautua odottamaan noin 30 minuuttia todistuksen valmistumista. Koronatodistus muualla tehdystä testistä ei sisällä QR-koodia.

 

Express -palvelu

Tarvitsetko tuloksen nopeasti? Kun tulet testiin ennen klo 13, saat tuloksen ja todistuksen sähköpostiisi saman vuorokauden aikana klo 21 mennessä. Express tulee myös kyseeseen, jos haluat saada todistuksen näytteenottoa seuraavana päivänä arkisin klo 9 tai viikonloppuisin klo 12 mennessä. Tällöin voit tulla edellisenä päivänä testiin myös klo 13 jälkeen.

Voit tulostaa todistuksen itse tai halutessasi tulla hakemaan paperisen todistuksen Lääkäriasema Medipulssilta aukioloaikojen puitteissa. Veloitamme Express-palvelusta 40 euron lisämaksun. Express-palvelu on käytössä viikon jokaisena päivänä.

 

Muuta huomioitavaa

Sinun tulee selvittää ennen matkaasi kohdemaasi maahantulosäädökset ja todistustarpeet. Nämä vaatimukset ovat maakohtaisia.  Muista tarkistaa kohdemaasi vaatimukset ennen ajanvaraamista. Tarkista maakohtaiset vaatimukset täältä

Mikäli et löydä ajanvarauksen kautta sopivaa aikaa, voit soittaa asiakaspalveluumme 050 323 3300 (ma-pe 8-16, la 10-16, su 12-16). 

Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Usein kysytyt kysymykset

Oireettomien koronatesteistä ei saa Kela-korvausta. Vältäthän matkustamista oireellisena.

Todistus on aina englanninkielinen.

Kyllä, koronatestimme on PCR-testi.

Hinta on 100 €, eikä siihen tule mitään lisämaksuja. Poikkeuksena tilanteet, joissa asiakas haluaa matkustaa samana tai aikaisin seuraavana päivänä näytteenotosta, jolloin veloitamme lisämaksun 40 €. 

Todistuksen saat näytteenottoa seuraavana päivänä tai Express tapauksissa saman päivän aikana. Saat koronatodistuksen suojatulla sähköpostilla ja voit hakea paperisen todistuksen lääkäriasemalta asiakaspalvelun aukioloaikoina. 

Jotkut maat vaativat fit to fly -todistuksen henkilön soveltuvuudesta matkustamiseen. Fit to fly -todistus on lääkärin kirjoittama ja siinä on negatiivisen testituloksen lisäksi tarkempaa tietoa matkustajan terveydentilasta ja soveltuvuudesta lentokoneella matkustamiseen. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta koronatestituloksesta.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. 

Koronatestiin tulessa täytyy ottaa passi mukaan. Tarvitsemme passinumerosi koronatodistusta varten.

Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse positiivisesta koronatestin tuloksesta ja kehoitamme hakeutumaan karanteeniin. Ilmoitamme tuloksesta myös kaupungin tartuntatautiyksikköön, mistä asiakas saa tarkemmat tiedot siitä, miten tulee toimia. Tarvittaessa lähetämme asiakkaalle todistuksen positiivisesta testituloksesta suojatulla sähköpostiviestillä. 

Huom! Lääkäriasema Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista, kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Olemme tehneet taustatutkimusta koronatestien hinnoista.   Vastaan ei ole tullut yhtään paikkaa, josta oireeton henkilö voi saada koronatestin ja todistuksen edullisemalla hinnalla.

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Lääkäriasema Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä. Todistuksen saamiseksi ei tarvitse varata erikseen aikaa, mutta kannattaa varautua odottamaan noin 30 minuuttia todistuksen valmistumista. Koronatodistus muualla tehdystä testistä ei sisällä QR-koodia. 

Tämä sivusto käyttää evästeitä mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.