fbpx

Koronatesti ja -todistus

Meiltä saat koronatestin (PCR) ja -todistuksen todennäköisesti Suomen parhaalla pakettihinnalla 150 €.

Saat meiltä englanninkielisen koronatodistuksen (COVID-19 Medical Certificate) matkustamista tai muuta käyttöä varten. Testin tulokset tulevat meille viimeistään seuraavana päivänä mutta halutessasi saat myös nopeammin testituloksen.

Esimerkki: Jos olet matkustamassa keskiviikkona, sinun kannattaa varata aika koronatestiin maanantaille. Tiistaina saat tulokset ja mikäli näyte on negatiivinen, saat meiltä koronatodistuksen.

Todistuksen saat meiltä suojattuna sähköpostina ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja voit tulostaa todistuksesi. Voit myös tulla hakemaan paperisen todistuksen Lääkäriasema Medipulssin toimipisteestä aukioloaikoinamme. Todistukseen tulee myös QR-koodi, jolla viranomaiset voivat sähköisesti todentaa tuloksen.

Express -palvelu
Tarvitsetko tuloksen nopeasti? Kun tulet testiin ennen klo 13 saat tuloksen ja todistuksen sähköpostiisi saman vuorokauden aikana klo 21 mennessä. Express tulee myös kyseeseen, jos haluat saada todistuksen näytteenottoa seuraavana päivänä (arkisin klo 9 tai viikonloppuisin klo 12 mennessä). Tällöin voit tulla edellisenä päivänä testiin myös klo 13 jälkeen.
Voit tulostaa todistuksen itse tai halutessasi tulla hakemaan paperisen todistuksen Lääkäriasema Medipulssilta aukioloaikojen puitteissa. Veloitamme Express-palvelusta 40 euron lisämaksun. Express-palvelu on käytössä viikon jokaisena päivänä.

Todistus muualla tehdystä testistä
Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä.

Mukaan otettavat dokumentit
Ota passi tai muu matkustusasiakirja mukaan, kun tulet testiin. Tarvitsemme matkustusasiakirjan numeron koronatodistusta varten.

Muuta huomioitavaa
Sinun tulee selvittää ennen matkaasi kohdemaasi maahantulosäädökset ja todistustarpeet. Nämä vaatimukset ovat maakohtaisia. Osassa maista on esimerkiksi vaatimus, että negatiivinen testi on otettu alle 24 tuntia ennen maahan saapumista. Muista tarkistaa kohdemaasi vaatimukset ennen ajanvaraamista. Tarkista maakohtaiset vaatimukset täältä.

Mikäli et löydä ajanvarauksen kautta sopivaa aikaa, voit soittaa asiakaspalveluumme 050 323 3300 (ma 8-15:30, ti-pe 8-17, la 10-16, su 12-16).

Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Usein kysytyt kysymykset

Saako koronatestistä Kela-korvausta?

Oireettomien koronatesteistä ei saa Kela-korvausta. Vältäthän matkustamista oireellisena. 

Onko todistus englanninkielinen?

Todistus on aina englanninkielinen.

Onko tämä koronatesti PCR-testi?

Kyllä. Koronatestimme on PCR-testi.

Onko koronatestin ja -todistuksen kokonaishinta 150 € vai tuleeko tähän vielä lisäkuluja?

Hinta on 150 €, eikä siihen tule mitään lisämaksuja. Poikkeuksena tilanteet, joissa asiakas haluaa matkustaa samana tai aikaisin seuraavana päivänä näytteenotosta, jolloin veloitamme lisämaksun 40 €. Express -palvelu valitaan, mikäli haluat saada todistuksen samana päivänä sähköisesti. Testi on tuolloin tehtävä ennen klo 13. Mikäli haluat saada todistuksen seuraavana päivänä arkisin klo 9 tai viikonloppuisin klo 12 mennessä, niin testin voi tuolloin tehdä klo 13 jälkeen, jolloin saat todistuksen tarvittaessa myös tulostettuna Lääkäriasema Medipulssilta. Tällöinkin veloitamme lisämaksun 40 €.

Miten saan todistukseni negatiivisesta tuloksesta matkustamista varten?

Todistuksen saat näytteenottoa seuraavana päivänä tai expressiä valitessasi nopeutetulla aikataululla. Voit hakea paperisen todistuksen lääkäriasemalta tai lähetämme sen sinulle suojatulla sähköpostiviestillä.

Saako teiltä myös fit to fly -todistuksen?

Jotkut maat vaativat fit to fly -todistuksen henkilön soveltuvuudesta matkustamiseen. Fit to fly -todistus on lääkärin kirjoittama ja siinä on negatiivisen testituloksen lisäksi tarkempaa tietoa matkustajan terveydentilasta ja soveltuvuudesta lentokoneella matkustamiseen. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta tuloksesta matkustamista varten.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. Edellytämme tällöin negatiivisen testituloksen näyttämistä Omakannasta.

Mitä koronatestiin tulee ottaa mukaan?

Muista ottaa passi mukaan. Tarvitsemme passinumerosi koronatodistusta varten.

Mitä, jos testitulos on positiivinen?

Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse positiivisesta koronatestin tuloksesta. Ilmoitamme tuloksesta myös kaupungin tartuntatautiyksikköön, mistä asiakas saa tarkemmat tiedot siitä, miten tulee toimia. Tarvittaessa lähetämme asiakkaalle todistuksen positiivisesta testituloksesta suojatulla sähköpostiviestillä. 

Huom! Lääkäriasema Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Saako mistään koronatestin ja -todistuksen halvemmalla?

Olemme tehneet taustatutkimusta koronatestien hinnoista. Vastaan ei ole tullut yhtään paikkaa, josta oireeton henkilö voi saada koronatestin ja todistuksen halvemmalla.

Voinko saada todistuksen, jos olen tehnyt testin muualla?

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Lääkäriasema Medipulssilla. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.