Koronatesti ja -todistus

PCR-testi

Meiltä saat koronatestin (PCR) ja -todistuksen todennäköisesti Suomen parhaalla hinnalla 100 €. 

Englanninkielinen koronatodistus (COVID-19 RT-PCR Medical Certificate) sopii matkustamiseen tai muuhun käyttöön.  PCR-testin tulokset valmistuvat arkisin seuraavana päivänä kello 12:een mennessä ja viikonloppuisin kello 14:ään mennessä.  Halutessasi saat testituloksen myös nopeutetusti (Express-palvelu).

Huomioithan, että Malmin testauspisteessä otamme vastaan vain oireettomia asiakkaita. Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ja Messukeskuksessa testaamme myös asiakkaita, joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita.

Koronatestiin pitää varata aika etukäteen ja jokaiselle testiin tulevalle täytyy tehdä oma ajanvaraus. Testiajan voi varata ainoastaan internetissä!

Todistus saapuu turvapostilla sähköpostiisi, josta voit sen tulostaa. Voit myös tulla hakemaan paperisen todistuksen aukioloaikoinamme.

Todistuksessa on skannattava QR-koodi.

Ota passi tai muu matkustusasiakirja mukaan, kun tulet testiin tai hakemaan todistuksen. Tarvitsemme matkustusasiakirjan numeron koronatodistusta varten.

Antigeenitesti

Voit tulla meille myös antigeenitestiin, jonka hinta on 50 €. Hinta sisältää QR-koodilla varustetun englanninkielisen koronatodistuksen, joka soveltuu matkustamiseen.

Testitodistuksen saat sähköpostiisi noin 30 minuutin kuluessa näytteenotosta. Antigeenitodistusta voi käyttää myös koronapassina eli erillistä merkintää Omakantaan ei tarvita.

Jos olet menossa matkalle, sinun tehtäväsi on tarkistaa kohdemaan maahantulosäädökset ja todistustarpeet.

Tarkista maakohtaiset vaatimukset täältä

Onko sinulla kiire? Valitse Express-palvelu

Jos tarvitset PCR-koronatestin tuloksen nopeutetusti, valitse Express-palvelu. Kun tulet koronatestiin ennen klo 13:a saat tuloksen samana päivänä puoleenyöhön (klo 00.00) mennessä. Jos näyte joudutaan esimerkiksi epäselvän testituloksen takia analysoimaan uudelleen, niin tulos voi valmistua muutaman tunnin viivellä.

Jos tulet testiin kello 13:n jälkeen, niin Express-palvelun kautta saat todistuksen seuraavana päivänä näytteenotosta, arkisin klo 9:ään ja viikonloppuisin klo 12:een mennessä.

Express-palvelusta veloitamme 40 € lisämaksun. Palvelu on käytössä viikon jokaisena päivänä.

Voit tulostaa todistuksen itse tai voit tulla hakemaan paperisen todistuksen aukioloaikoinamme.

Todistus muualla tehdystä testistä

Voimme kirjoittaa sinulle koronatodistuksen toimipisteissämme, jos olet teettänyt testin jossain muualla.

Koronatodistusta varten sinun pitää näyttää meille testitulos Omakannasta. Todistuksen saamiseksi sinun ei tarvitse varata aikaa, mutta kannattaa varautua siihen, että  aikaa voi kulua noin puoli tuntia. 

Koronatodistuksessa on QR-koodi ja todistus maksaa 50 €.  Lue lisää erilaisista koronatodistuksista.

Olet lämpimästi tervetullut!

Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

Usein kysytyt kysymykset

Oireettomien koronatesteistä ei saa Kela-korvausta. Vältäthän matkustamista oireellisena.

Jos et ole maksanut koronatestiä varauksesi yhteydessä, niin voit maksaa sen  joko kortilla tai Mobilepaylla. Malmin testauspisteessä käy myös käteinen.

Todistus on aina englanninkielinen.

Teemme sekä PCR-testejä että antigeenitestejä. 

Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ja Messukeskuksessa Pasilassa testaamme  asiakkaita, joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita. Malmin testauspisteessä otamme vastaan vain oireettomia asiakkaita. 

Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse positiivisesta koronatestin tuloksesta ja kehoitamme hakeutumaan karanteeniin.

Huom! Lääkäriasema Medipulssi ei vastaa asiakkaalle koituvista taloudellisista vahingoista, kuten lennon menettämisestä, mikäli testitulos on positiivinen.

PCR-testitulos voi olla positiivinen 6kk ajan koronan sairastamisesta. Jos saat positiivisen testituloksen vaikka sinulla ei ole koronaa, niin voimme kirjottaa sinulle  COVID-19 Recovery -todistuksen. Tämä vaatii aiemman positiivisen testituloksen osoittamisen OmaKannasta tai muusta virallisesta dokumentista

Sekä PCR- että antigeenitesti otetaan nenän kautta eli nenänielusta. Testi voidaan ottaa nielusta vain, jos asiakkaalla on siihen lääketieteellinen syy.

PCR-testin hinta todistuksineen on 100 €, eikä siihen tule mitään lisämaksuja. Poikkeuksena tilanteet, joissa asiakas haluaa nopeuttaa PCR-testituloksen ja todistuksen saamista. Tällöin kyseessä on Express-palvelu, jolloin veloitamme lisämaksun 40 €.  Antigeenitestin ja -todistuksen hinta on 50 €.

Saat koronatodistuksen suojatulla sähköpostilla ja voit hakea paperisen todistuksen näytteenottopisteeltä sen aukioloaikoina. Antigeenitestin todistuksen saat saat samana päivänä, noin 30 minuutin kuluttua näytteenotosta.

Jotkut maat vaativat Fit to fly -todistuksen henkilön soveltuvuudesta matkustamiseen. Fit to fly -todistus on lääkärin kirjoittama ja siinä on negatiivisen testituloksen lisäksi tarkempaa tietoa matkustajan terveydentilasta ja soveltuvuudesta lentokoneella matkustamiseen. Fit to fly -todistus on eri kuin pelkkä todistus negatiivisesta koronatestituloksesta.

Fit to fly -todistuksen hinta on 20 euroa, jos olet käynyt koronatestissä Lääkäriasema Medipulssilla. Jos olet tehnyt testin muualla, todistuksen hinta on 50 euroa. 

Koronatestiin tulessa täytyy ottaa passi mukaan. Tarvitsemme passin numeron koronatodistusta varten. Jos tarvitset todistuksen muuta käyttöä kuin matkustamista varten, niin henkilökortti tai kuvallinen Kela-korttikin käy. 

Pelkkä koronatodistus maksaa 50 €, jos koronatesti on tehty muualla kuin Lääkäriasema Medipulssilla. Koronatodistukseen on mukana QR-koodi. Todistuksen saaminen edellyttää testituloksen näyttämistä Omakannasta paikan päällä. Todistuksen saamiseksi ei tarvitse varata erikseen aikaa, mutta kannattaa varautua odottamaan noin 30 minuuttia todistuksen valmistumista.

Koronatestistä saatavaan todistukseen kirjataan asiakkaan nimi, syntymäaika sekä passin tai muun matkustusasiakirjan numero.

Todistuksessa on asiakkaasta otetun testin tyyppi (antigeeni tai PCR), testipäivämäärä sekä testin analysoineen laboratorion nimi ja akkreditointitunnus.

Lisäksi todistukseen tulee lääkärin allekirjoitus, lääkäriaseman leima ja QR-koodi.

Olemme tehneet taustatutkimusta koronatestien hinnoista. Vastaan ei ole tullut yhtään paikkaa, josta oireeton henkilö voi saada koronatestin (PCR) ja todistuksen halvemmalla.