Medipulssi logo

Punkkirokote nyt edullisesti hintaan 45€ lapset/ 50€ aikuiset!

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen altistavat punkin puremalle. Punkit levittävät vaarallista TBE-virusta, joka aiheuttaa puutiaisaivokuumetta. TBE-rokotteen ottamista suositellaan, jos oleskelet pidempiä aikoja puutiaisaivokuumeen riskialueilla esimerkiksi rannikkoalueilla tai saaristossa.

Punkkikausi alkaa jo aikaisesta keväästä ja jatkuu pitkälle syksyyn asti. Puutiaisaivokuumetta (TBE) vastaan on saatavilla tehokas ja turvallinen TBE-rokote, joka annetaan kolmen rokotteen sarjana seuraavasti:

1. rokote
2. rokote – 14 pv – 3 kk kuluttua ensimmäisestä rokotteesta
3. rokote – 9 – 12 kk kuluttua toisesta rokotteesta

Yhden rokotekerran hinta on edullinen: 50€ aikuisille ja 45€ lapsille, eikä siihen lisätä toimistomaksua. 

Rokote voidaan antaa jo 1 vuoden iästä lähtien. 

Suosittelemme ensimmäisen rokotteen ottamista jo varhain keväällä parhaan mahdollisen suojan varmistamiseksi. Kolmen rokotuskerran jälkeen sinulla on perussuoja puutiaisaivokuumetta vastaan kolmen vuoden ajan. Sen jälkeen sinun tarvitsee ottaa vain tehosteannoksia.

Pidä huolta terveydestäsi ja suojaudu puutiaisaivokuumetta vastaan hankkimalla punkkirokotteesi Lääkäriasema Medipulssilta!

Varaa aika sairaanhoitajalle punkkirokotukseen täältä

Huom! Punkit levittävät myös borrelioosia aiheuttavaa Borrelia-bakteeria, mutta sitä vastaan ei ole rokotetta. On siis tärkeää suojautua punkin puremilta, vaikka olisitkin ottanut TBE-rokotteen.