Medipulssi logo

Fysiatrian erikoislääkäri hoitaa sekä akuuttia että pitkittynyttä kipua

Onko sinulla pitkäaikainen selkä- tai nivelongelma, johon et ole saanut apua omalta terveysasemaltasi? Oletko satuttanut nilkkasi aloitettuasi uuden liikuntaharrastuksen vai onko etätyö jumittanut selkäsi? Silloin kannattaa varata aika fysiatrian erikoislääkärille.

Fysiatri voi auttaa sekä akuuttien että pitkittyneiden selkäkipujen kanssa. Vaiva tai kipu voi alkaa esimerkiksi rasituksessa tai toisaalta liikkumattomuuden seurauksena.

“Uudenvuoden jälkeen on tyypillistä, että aloitetaan esimerkiksi uusi liikuntaharrastus, jossa sitten nilkka tai polvi alkaa oireilla. Toisaalta etätyössä selkä voi jumiutua hyvin nopeasti, jos ergonomia ei ole kunnossa”, sanoo fysiatrian erikoislääkäri Klaus Österholm.

Nivelrikon ja iskiaskivun hoito ovat fysiatrin alaa

Iän karttuessa myös nivelrikko voi alkaa vaivata. Tyypillisimmin nivelrikko on polvessa tai lonkassa, joissa kipu saattaa paljastua nivelrikon aiheuttamaksi. Nivelrikkoa ei voida parantaa, mutta fysiatri voi helpottaa kipua eri menetelmin ja auttaa pärjäämään vaivan kanssa.

Fysiatrin vastaanotolle kannattaa tulla myös selästä jalkaan säteilevän, ns. iskiaskivun vuoksi.

“Pidän erittäin tärkeänä sitä, että asiakas tulee kuulluksi ja saa selityksen ongelmilleen.”

Fysiatrimme auttaa, jos koet jäänesi yksin kivun kanssa

Klaus on tehnyt 10 vuoden uran Husin fysiatrian poliklinikoilla. Hän on huomannut, että tuki- ja liikuntaelinongelmien ja kipujen kanssa elävät ihmiset harvoin päätyvät julkisen erikoissairaanhoidon piiriin.

“Kriteerit ovat varsin tiukat ja vain hankalimmat tapaukset hoituvat julkisessa erikoissairaanhoidossa. Moni kuitenkin kokee, että terveysasemilla ei ole saanut riittävästi apua ja esimerkiksi kiputila on voinut jäädä päälle.”

Tämän vuoksi Klaus aloittaa yksityisvastaanoton Lääkäriasema Medipulssilla.

“On tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus päästä suoraan erikoislääkärin vastaanotolle, ilman terveysaseman lääkärin lähetettä. Minun kauttani pääsee myös tarvittaessa jatkotutkimuksiin.”

Varaa aika fysiatrille joko nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 050 323 3300.