Influenssarokotus

Influenssarokote kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkamista, koska vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin 2 viikkoa.  Influenssarokote tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien virusten kannat vaihtelevat vuosittain.

Influenssarokotus on tehokas suoja 

Medipulssilla on käytössä WHO:n suositusten mukainen nelivalenttinen influenssarokote VaxigripTetra. Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. Rokotteesta ei siis voi saada influenssaa.

Pistoksena annettavan rokotteen kokonaishinta on 32 € ja hinta sisältää rokoteaineen ja pistoksen, muita kuluja ei tule. Varaa aika internetissä tai soittamalla numeroon 050 323 3300.

 

Mitkä ovat influenssan oireet?

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus. Influenssan oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää. 

Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdukset ja sairastettu tauti saattaa pahentaa myös astmaa. 

Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon levolla.

 

Influenssarokote kannattaa ottaa loka-marraskuussa

Influenssarokote on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokote kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua, mielellään loka-marraskuussa.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos kuitenkin saat influenssan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Influenssalta voi myös välttyä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. Rokote ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.


Mitä jos varatun ajan joutuu perumaan tai siirtämään?

Voit siirtää tai perua veloituksetta ajanvarauksesi, jos teet sen viimeistään edellisenä päivänä kello 8–16 ja viikonloppuisin kello 10-16. Peruutus on tehtävä puhelimitse numeroon 050 323 3300. Muutoin joudumme veloittamaan vastaanottokäynnin hinnan.