Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Älä anna kivun hallita elämääsi – varaa aika meille

Pitkäaikaisesta eli kroonisesta kivusta kärsii lähes joka viides aikuinen. Olemme kehittäneet kipuasiakkaita varten Kroonisen kivun hoito-ohjelman, joka sisältää pitkäaikaiseen kipuun erikoistuneiden fysiatrin ja sairaanhoitajan palvelut.

Ohjelman aikana kartoitamme mistä kipu on alkanut, miten sitä on hoidettu ja muut asiat, jotka vaikuttavat kivun pitkittymiseen. Etsimme yhdessä sinun kanssasi toimivan tavan hoitaa tai hallita kipua. Emme jätä sinua yksin ja tarvittaessa käytämme myös muita kivunhoitoon erikoistuneita ammattilaisia.

Varaa aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan soittamalla asiakaspalveluumme 050 323 3300.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8-16, la 10-16, su 12-16.

Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Kroonisen kivun hoito-ohjelman myötä saat pysyvän hoitosuhteen, joka tähtää kivun lievenemiseen sekä elämänlaadun ja toimintakyvyn palauttamiseen. Fysiatrimme Klaus ja sairaanhoitajamme Maryam  ovat molemmat perehtyneet erityisesti lääkkeettömiin kivunhallintamenetelmiin.

Hoito alkaa sairaanhoitajan tapaamisella. Hän kartoittaa tilanteesi ja kipuhistoriasi, jotta fysiatri pääsee jo ennen ensimmäistä tapaamistanne syventymään tilanteeseesi.

Fysiatrimme pyrkii helpottamaan kipua lääkkeettömin menetelmin: hän voi selittää, mistä oireet johtuvat ja antaa vinkkejä, miten voit itse hoitaa kipua.

Hän voi myös ohjata psykologin vastaanotolle tai antaa lähetteen fysioterapiaan tai antaa juuri sinun tilanteeseesi sopivia liikuntaharjoitteita. 

Myös erilaiset lääkehoidot tai nivel- ja pehmytkudospistokset voivat lievittää pitkäkestoista kipua. Lääkehoito ainoana hoitona ei kuitenkaan yleensä riitä, vaan sen rinnalle tarvitaan esimerkiksi fysioterapiaa. Vahvoja kipulääkkeitä voidaan harkita vasta pitkän hoitosuhteen jälkeen, joten fysiatrimme ei uusi vahvojen kipulääkkeiden reseptejä. 

Mikä on Kroonisen kivun hoito-ohjelman hinta?

Kroonisen kivun hoito-ohjelma maksaa 199 euroa, kun hinnasta on vähennetty Kela-korvaus. Ilman Kela-korvausta hinta on 215,50 euroa. Paketti sisältää kivunhoitoon erikoistuneen sairaanhoitajan kartoituspuhelun (15 min), fysiatrian erikoislääkärin vastaanoton (30 min) ja sairaanhoitajan vastaanottokäynnin (20 min). Hintaan lisätään vielä toimistomaksu 11 euroa. 

Haluamme aidosti auttaa pitkäkestoisesta kivusta kärsiviä ihmisiä, siksi hoito-ohjelman lunastanut saa jatkossakin kivunhoidon palveluitamme edulliseen hintaan.  

Katso hinnat >> 

Iän myötä kivut usein lisääntyvät

Keho kuluu iän karttuessa ja siksi tuki- ja liikuntaelinten sekä nivelten kivut voivat lisääntyä. Iäkkäiden ihmisten kipuja voidaan lievittää erityisesti lääkkeettömin menetelmin, kuten TENS- tai lämpöhoidolla, joita saat sairaanhoitajamme Maryamin vastaanotolla. Näistä käynneistä saat myös Kela-korvauksen, kun fysiatrimme kirjoittaa sinulle lähetteen.
 
Myös liikunta on yksi tärkeimpiä keinoja vaimentaa kipua. Varaa aika meiltä, niin etsitään yhdessä sinulle toimivat keinot kipusi hallintaan.  
 
 Voit varata ajan Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan puhelimitse asiakaspalvelustamme 050 323 3300.

Mitä krooninen eli pitkäkestoinen kipu on?

Pitkäaikaisesta eli kroonisella kivulla tarkoitetaan kipua, joka kestää pidempään kuin 3-6-kuukautta tai pidempään kuin kudoksella normaalisti kestää parantua. Kivun pitkittyessä kipua ylläpitävät kudosvaurion lisäksi keskushermoston muutokset.
 

Pitkäaikaiselle kivulle on monia eri syitä. Tavallisimpia ovat esimerkiksi:

  • Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, kuten selkärangan sairaudet, polvien ja lonkkien nivelrikko sekä niska-hartiavaivat
  • ääreishermojen hermovauriot
  • leikkausten ja vammojen jälkitilat.

Näiden esimerkkien lisäksi pitkäaikaista kipua voi esiintyä monien sairauksien yhteydessä.

Varaa nyt aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan soittamalla asiakaspalveluumme 050 323 3300.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8-16, la 10-16, su 12-16.

Mitä jos varatun ajan joutuu perumaan tai siirtämään?

Voit siirtää tai perua veloituksetta ajanvarauksen viimeistään edellisenä päivänä kello 8–16 ja viikonloppuisin klo 10-16 puhelimitse numeroon 050 323 3300. Muutoin joudumme veloittamaan vastaanottokäynnin hinnan.