Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Älä jää kivun kanssa yksin

Pitkäaikaisesta eli kroonisesta kivusta kärsii lähes joka viides aikuinen. Olemme kehittäneet kipuasiakkaita varten Kroonisen kivun hoito-ohjelman, joka sisältää pitkäaikaiseen kipuun erikoistuneen fysiatrian erikoislääkärin palvelut.

Ohjelman aikana kartoitamme mistä kipu on alkanut, miten sitä on hoidettu ja muut asiat, jotka vaikuttavat kivun pitkittymiseen. Etsimme yhdessä sinun kanssasi toimivan tavan hoitaa ja hallita kipua. Emme jätä sinua yksin ja tarvittaessa käytämme myös muita kivunhoitoon erikoistuneita ammattilaisia.

Jos pitkäaikainen kipu haittaa arkea tai työntekoa, varaa aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan joko nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 050 323 3300.

Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Kroonisen kivun hoito-ohjelman myötä saat pysyvän hoitosuhteen, joka tähtää kivun lievenemiseen sekä elämänlaadun ja toimintakyvyn palauttamiseen. Fysiatrian erikoislääkärimme Klaus on perehtynyt erityisesti lääkkeettömiin kivunhallintamenetelmiin.

Fysiatrian erikoislääkäri pyrkii selvittämään, mistä oireet johtuvat ja antaa vinkkejä, miten voit itse hoitaa kipua.

Hän voi myös ohjata psykologin vastaanotolle tai antaa lähetteen fysioterapiaan tai antaa juuri sinun tilanteeseesi sopivia liikuntaharjoitteita. 

Myös erilaiset lääkehoidot tai nivel- ja pehmytkudospistokset voivat lievittää pitkäkestoista kipua. Lääkehoito ainoana hoitona ei kuitenkaan yleensä riitä, vaan sen rinnalle tarvitaan esimerkiksi fysioterapiaa. Vahvoja kipulääkkeitä voidaan harkita vasta pitkän hoitosuhteen jälkeen, joten fysiatrimme ei uusi vahvojen kipulääkkeiden reseptejä. 

Mikä on hoito-ohjelman hinta?

Kroonisen kivun hoito-ohjelmassa saat erikoislääkärin vastaanottoajan muita halvempaan hintaan. Kroonisen kivun hoito-ohjelmassa ensimmäinen fysiatrian erikoislääkärin käyntikerta on normaalin hintainen, mutta toisen ja kolmannen käyntikerran saat alennettuun hintaan.

Esimerkki:

Fysiatrin 30 minuutin vastaanotto maksaa normaalisti 165 € (Kela-korvattuna 148,50 €). Kroonisen kivun hoito-ohjelmassa toinen ja kolmas Klausin 30 minuutin vastaanotto maksaa sinulle  vain 115,50 €  /  kerta (Kela-korvattuna 99 € / kerta).

Käyntikertoihin lisätään toimistomaksu, joka on 11 euroa. 

Katso hinnat >> 

Varaa aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 050 323 3300.

Mitä krooninen eli pitkäkestoinen kipu on?

Pitkäaikaisesta eli kroonisella kivulla tarkoitetaan kipua, joka kestää pidempään kuin 3-6-kuukautta tai pidempään kuin kudoksella normaalisti kestää parantua. Kivun pitkittyessä kipua ylläpitävät kudosvaurion lisäksi keskushermoston muutokset.
 

Pitkäaikaiselle kivulle on monia eri syitä. Tavallisimpia ovat esimerkiksi:

  • Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, kuten selkärangan sairaudet, polvien ja lonkkien nivelrikko sekä niska-hartiavaivat
  • ääreishermojen hermovauriot
  • leikkausten ja vammojen jälkitilat.

Näiden esimerkkien lisäksi pitkäaikaista kipua voi esiintyä monien sairauksien yhteydessä.