Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Älä jää kivun kanssa yksin

Pitkäaikaisesta eli kroonisesta kivusta kärsii lähes joka viides aikuinen. Olemme kehittäneet kipuasiakkaita varten Kroonisen kivun hoito-ohjelman, joka sisältää pitkäaikaiseen kipuun erikoistuneiden fysiatrian erikoislääkärin ja sairaanhoitajan palvelut.

Ohjelman aikana kartoitamme mistä kipu on alkanut, miten sitä on hoidettu ja muut asiat, jotka vaikuttavat kivun pitkittymiseen. Etsimme yhdessä sinun kanssasi toimivan tavan hoitaa ja hallita kipua. Emme jätä sinua yksin ja tarvittaessa käytämme myös muita kivunhoitoon erikoistuneita ammattilaisia.

Jos pitkäaikainen kipu haittaa arkea tai työntekoa, varaa aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan joko nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 050 323 3300.

Kroonisen kivun hoito-ohjelma

Kroonisen kivun hoito-ohjelman myötä saat pysyvän hoitosuhteen, joka tähtää kivun lievenemiseen sekä elämänlaadun ja toimintakyvyn palauttamiseen. Fysiatrian erikoislääkärimme Klaus ja sairaanhoitajamme Maryam  ovat molemmat perehtyneet erityisesti lääkkeettömiin kivunhallintamenetelmiin.

Hoito alkaa sairaanhoitajan puhelulla. Hän kartoittaa tilanteesi ja kipuhistoriasi, jotta fysiatri pääsee jo ennen ensimmäistä tapaamistanne syventymään tilanteeseesi.

Fysiatrian erikoislääkäri pyrkii helpottamaan kipua lääkkeettömin menetelmin: hän voi selittää, mistä oireet johtuvat ja antaa vinkkejä, miten voit itse hoitaa kipua.

Hän voi myös ohjata psykologin vastaanotolle tai antaa lähetteen fysioterapiaan tai antaa juuri sinun tilanteeseesi sopivia liikuntaharjoitteita. 

Myös erilaiset lääkehoidot tai nivel- ja pehmytkudospistokset voivat lievittää pitkäkestoista kipua. Lääkehoito ainoana hoitona ei kuitenkaan yleensä riitä, vaan sen rinnalle tarvitaan esimerkiksi fysioterapiaa. Vahvoja kipulääkkeitä voidaan harkita vasta pitkän hoitosuhteen jälkeen, joten fysiatrimme ei uusi vahvojen kipulääkkeiden reseptejä. 

Mikä on Kroonisen kivun hoito-ohjelman hinta?

Kroonisen kivun hoito-ohjelma maksaa 199 euroa, kun hinnasta on vähennetty Kela-korvaus. Ilman Kela-korvausta hinta on 215,50 euroa.

Ohjelma sisältää:

  • kivunhoitoon erikoistuneen sairaanhoitajan kartoituspuhelun (15 min)
  • fysiatrian erikoislääkärin vastaanoton (30 min) ja
  • sairaanhoitajan vastaanottokäynnin (20 min).
 
Ohjelmaan voi valita myös 60 minuutin vastaanottoajan fysiatrian erikoislääkärille, jolloin hinta on  Kela-korvauksen jälkeen 266 €. Ilman Kela-korvausta hinta on 293 €.


Kroonisen kivun hoitoohjelmaan lisätään toimistomaksu, joka on 11 euroa. 

Haluamme aidosti auttaa pitkäkestoisesta kivusta kärsiviä ihmisiä, siksi hoito-ohjelman lunastanut saa jatkossakin kivunhoidon palveluitamme edulliseen hintaan.  

Katso hinnat >> 

Varaa aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 050 323 3300.

Iän myötä kivut usein lisääntyvät

Keho kuluu iän karttuessa ja siksi tuki- ja liikuntaelinten sekä nivelten kivut voivat lisääntyä. Iäkkäiden ihmisten kipuja voidaan lievittää erityisesti lääkkeettömin menetelmin, kuten TENS- tai lämpöhoidolla, joita saat sairaanhoitajamme Maryamin vastaanotolla. Näistä käynneistä saat myös Kela-korvauksen, kun fysiatrimme kirjoittaa sinulle lähetteen.

Mitä krooninen eli pitkäkestoinen kipu on?

Pitkäaikaisesta eli kroonisella kivulla tarkoitetaan kipua, joka kestää pidempään kuin 3-6-kuukautta tai pidempään kuin kudoksella normaalisti kestää parantua. Kivun pitkittyessä kipua ylläpitävät kudosvaurion lisäksi keskushermoston muutokset.
 

Pitkäaikaiselle kivulle on monia eri syitä. Tavallisimpia ovat esimerkiksi:

  • Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, kuten selkärangan sairaudet, polvien ja lonkkien nivelrikko sekä niska-hartiavaivat
  • ääreishermojen hermovauriot
  • leikkausten ja vammojen jälkitilat.

Näiden esimerkkien lisäksi pitkäaikaista kipua voi esiintyä monien sairauksien yhteydessä.

Milloin kannattaa varata aika Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan?

Kroonisen kivun hoito-ohjelmaan kannattaa varata aika, jos sinulla on:

  • pitkittynyt kiputila, jonka hoito ei ole ratkennut julkisessa terveydenhoidossa
  • tarve työkykyarvioon ja ammatilliseen kuntoutusarvioon
  • fibromyalgia- tai osteoporoosidiagnoosi ja haluat löytää parhaan mahdollisen avun siihen
  • tuki- ja liikuntaelinten ongelmia, mutta sinua ei voida leikata esimerkiksi ylipainon tai perussairauden vuoksi 

Jos mietit, onko Kroonisen kivun hoito-ohjelma paras vaihtoehto vaivasi hoitoon, soita meille ja selvitämme asian yhdessä. Asiakaspalvelumme on maksutta apunasi: 050 323 3300