Medipulssi logo

Työterveyshuolto työnantajalle

Lakisääteinen työterveys ehkäisee terveysongelmia

Lakisääteinen työterveys sisältää ennaltaehkäisevät terveyspalvelut. Siihen kuuluu esimerkiksi työterveyshoitajamme tekemä työpaikkaselvitys, jossa arvioidaan työpaikan terveysvaaroja. Selvityksen pohjalta laadimme yrityksellesi työterveyden toimintasuunnitelman.  

Lakisääteinen työterveys sisältää myös terveystarkastukset sekä työkyvyn arvioinnin ja seurannan. Työterveyden järjestäminen on edullista: Kela korvaa 60 % lakisääteisen työterveyden kuluista työnantajalle.

Esimerkki lakisääteisestä työterveydestä:

Työntekijäsi sairastuu syksyllä flunssaan ja hänelle nousee kuume. Jos hän tarvitsee lääkärin apua, niin hän joutuu turvautumaan terveysasemansa palveluihin tai maksamaan itse käynnin yksityiselle lääkäriasemalle. Jos työntekijäsi saa flunssan kaltaisia oireita työpaikan ilmassa olevista epäpuhtauksista, hän voi hakeutua työterveyshoitajan tai -lääkärin vastaanotolle. 

 

Sairaanhoidon palvelut täydentävät työterveyttä

Voit valita työntekijöillesi lakisääteisten työterveyspalveluiden lisäksi yleislääkäritasoisen sairaanhoidon sekä laboratorio- ja muut kuvantamistutkimukset.

Sairaanhoidon tavoitteena on tarjota työntekijälle työkykyä tukevaa hoitoa, mikä tukee pitkää työuraa. Lisäksi työntekijällä on mahdollisuus saada sairaanhoitoa nopeasti ja vaivattomasti, jolloin sairauslomalta työhön paluu on sujuvaa ja mutkatonta. 

Jos valitset sairaanhoidon palvelut osaksi työterveyttä, niin räätälöimme juuri sinun yrityksellesi sopivan paketin. Maksat sairaanhoidosta vain käytön mukaan.   

Kela korvaa työnantajalle työterveyden sairaanhoidon kustannuksista 50% tietyin ehdoin. Saat meiltä esitäytetyn Kela-korvaushakemuksen.

Sairaanhoidon tasot:

Jos valitset sairaanhoidon osaksi yrityksesi työterveyshuoltoa, niin voit valita kahdesta eri tasosta. Tasot eivät ole kuitenkaan sitovia, vaan niistä voidaan kehittää tarpeisiisi sopiva palvelupaketti.

Perustason sairaanhoito 

  • yleislääkäritasoinen sairaanhoito
  • yleislääkärin tekemät sairaanhoitoon liittyvät toimenpiteet lääkäriasemalla
  • laboratorio- ja kuvantamistutkimukset (natiiviröntgentutkimukset) yleislääkärin lähetteellä
  • sairaanhoitajan antama sairaanhoito (ei Kela-korvattavaa)
  • työterveyshoitajan antama hoito


Laaja sairaanhoito:

  • edellisten lisäksi erikoislääkärin konsultaatiot max. 3 käyntiä / sairastumiskerta
  •  erikoislääkäritasoiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset (kuten tähystykset ja ultraäänitutkimukset)
  • yleislääkäritasoiset toimenpiteet

Minkä tahansa palvelupaketeista päätätkin valita, niin saat meistä luotettavan työterveyskumppanin. Huolehdimme yhdessä sinun kanssasi, että työntekijät pysyvät terveinä ja työkykyisinä ja pääsevät nopeasti sairaanhoitoon, kun sitä tarvitsevat.

 HUOM! Emme tee tällä hetkellä uusia työterveyssopimuksia yritysten tai organisaatioiden kanssa.